Ga terug
+ servings
Feestelijke keto roompudding met rode bessen

Roompudding met rode bessen

6 personen
15 minuten
5 minuten

Ingrediënten

  • 250 ml volle melk
  • 150 gram roomboter
  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 gram mascarpone
  • gelatine blaadjes om 500ml vloeistof te binden
  • 75 gram rode bessen

Voedingswaardes

Calorieën: 409kcal
,
Eiwitten: 5g
,
Bruto koolhydraten: 4g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 42g
,
Macro vetten: 91%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 5%

Instructies

  • Doe de melk en de boter in een ruime pan en breng langzaam op matig vuur aan de kook. Af en toe roeren.
  • Week genoeg gelatine blaadjes om een halve liter vloeistof te binden in een kommetje met koud water.
  • Zodra de melk bijna kookt, de pan van het vuur halen en de mascarpone er doorheen roeren. Giet dit mengsel in een au bain marie pan en houdt het tegen de kook aan (met een au bain marie pan mag het vuur hoger). Het kan ook in de gewone pan, maar het vuur dan lager houden (niet laten koken).
  • Splits twee eieren en klop de eidooiers los met een garde of handmixer. Voeg de eidooiers toe aan het melk-boter mengsel. Goed blijven roeren.
  • Zodra de eidooiers zijn opgenomen en je een lichtgele vloeistof krijgt de uitgeknepen gelatine blaadjes toevoegen en even goed doorroeren. Haal de pan nu van het vuur.
  • Voeg het vanille extract toe en roer goed door. Giet het mengsel nu in een met koud water omgespoelde puddingvorm. Zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Haal na minimaal 3 uur de pudding uit de vorm. Als het moeilijk is om de pudding uit de vorm te krijgen, vul dan je gootsteen met warm water. Zet de puddingvorm daar een paar minuten in en probeer opnieuw.
  • Garneer de pudding met rode bessen of ander fruit.