Ga terug
+ servings
gevulde eieren

Gevulde eieren

2 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 30 gram roomboter
  • 0.25 theelepel paprika poeder (of kerrie poeder)
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 234kcal
,
Eiwitten: 11g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 21g
,
Macro vetten: 80%
,
Macro koolhydraten: 2%
,
Macro eiwitten: 19%

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook. Zodra het water kookt (goed borrelt), leg je de eieren 8 minuten in het kokende water. Dan onder de koude kraan laten afkoelen, zodat je ze kan pellen.
    eieren in een pan met kokend water leggen
  • Halveer de eieren.
  • Doe de boter in een kom. Als de boter heel hard is, kan je met een kaasschaaf plakjes snijden.
  • Haal het eigeel met een theelepeltje uit de eieren en doe in de kom.
    Doe het eigeel bij de boter in de kom
  • Prak met een vork door de boter heen.
    prak het eigeel door de boter met een vork
  • Maak de eiercréme op smaak met peper en zout. Je kan nu ook eventueel kerriepoeder of fijngeknipte bieslook toevoegen.
    eierecréme op smaak maken met peper en zout
  • Vul de halve eieren met de ei-boter creme en strooi er wat paprika poeder op. Je kan een spuitzak gebruiken, maar je kan het ook met een theelepeltje doen en een patroontje met een gebaksvorkje maken.