Ga terug
+ servings
Witte kom met gestoofde venkel en tomaat

Gestoofde venkel met tomaten

4 personen
10 minuten
1 uur

Ingrediënten

  • 500 gram venkelknollen
  • 300 gram middelgrote tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 200 ml droge witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 258kcal
,
Eiwitten: 2g
,
Bruto koolhydraten: 14g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 21g
,
Macro vetten: 75%
,
Macro koolhydraten: 22%
,
Macro eiwitten: 3%

Instructies

  • Was de venkel en snij in de lengte door. Hou het venkelloof apart om mee te garneren. Snij de venkel in een aantal grote stukken.
    Houten snijplank met venkel
  • Maak de ui en knoflook schoon en snij in kleine stukjes.
    Houten snijplank met knoflook en rode ui
  • Verwarm de olijfolie in een braadpan op hoog vuur, zodra de olie heet is het vuur op matig zetten en de ui en knoflook in 5 minuten fruiten totdat de ui zacht en glazig is.
    Braadpan met gefruite ui en knoflook
  • Voeg de venkel toe. Laat een minuut of 5 zachtjes doorkoken op matig vuur.
    Braadpan met venkel
  • Voeg nu de gewassen en in grote stukken gesneden tomaten toe. Voeg ook het laurierblad en de witte wijn toe. Alles moet net onder staan.
  • Laat 1 uur zachtjes doorkoken. Voeg peper en zout en het in kleine stukjes gesneden venkelloof toe en serveer warm.
    Braadpan met gestoofde venkel, tomaat en laurierblad