Ga terug
+ servings
Avocado met gepocheerd ei

Avocado met gepocheerd ei

2 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel azijn
  • peper en zout
  • 20 gram rode paprika

Voedingswaardes

Calorieën: 228kcal
,
Eiwitten: 8g
,
Bruto koolhydraten: 10g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 19g
,
Macro vetten: 70%
,
Macro koolhydraten: 16%
,
Macro eiwitten: 13%

Instructies

  • Breng een steelpannetje met water en de azijn aan de kook. Zodra het water kookt het vuur iets lager zetten, zodat het water zachtjes blijft borrelen.
  • Breek een ei in een soeplepel en laat het voorzichtig in het pannetje met kokend water glijden. Laat het ei 4 minuten zachtjes koken. Als het eerste ei klaar is, het tweede ei op dezelfde manier in hetzelfde pannetje pocheren.
  • Was de paprika en snij er een paar reepjes af om te garneren.
  • Snij de avocado doormidden en haal het met een theelepel voorzichtig uit de schil zodat hij mooi zijn vorm behoudt.
  • Laat het gepocheerde ei even uitlekken en leg het dan in de avocado. Maak op smaak met peper en zout en garneer met de paprika reepjes.