Doe het zout in een beker en voeg 25ml kokend water toe. Roer goed door, zodat het zout oplost. Hoeveel zout je gebruikt is afhankelijk van je smaak. Begin met 1 theelepel (je kan altijd meer toevoegen).
Doe de pistache noten in een steelpan en voeg het water met zout uit de beker toe. Roer door elkaar heen. Je wilt dat de pistache noten allemaal vochtig zijn, maar niet dat je pan vol met water staat!
Zet de steelpan op laag-matig vuur en breng aan de kook. Laat 5-10 minuten koken totdat het water verdampt is. Roer af en toe door.
Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en spreidt de pistache noten hier over uit. De noten mogen niet op elkaar liggen.
Rooster 30 minuten in de voorverwarmde oven en roer dan even door met een houten lepel. Zorg dat de noten weer mooi uitgespreid zijn en rooster nogmaals 30 minuten.
Ik rooster pistache noten ongeveer 1 tot 1.5 uur en roer ze elk half uur om. De noten zijn klaar als de schilletjes goudbruin worden. Je ruikt ook een lekkere pistache lucht.
Laat de noten nu minimaal 1 uur afkoelen (op het bakblik), voordat je ze serveert of in een goed afsluitbaar bakje doet.