Ga terug
+ servings
pompoen puree

Pompoenpuree

2
10 minuten
45 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram flespompoen

Voedingswaardes

Calorieën: 56kcal
,
Eiwitten: 1g
,
Bruto koolhydraten: 15g
,
Netto koolhydraten: 12g
,
Vetten: 1g
,
Macro vetten: 12%
,
Macro koolhydraten: 82%
,
Macro eiwitten: 5%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160° celsius.
  • Snij de twee zijkanten van de flespompoen af en snij de pompoen nu in plakken. Snij elke plak in blokjes. Je kan de schil laten zitten.
    Snij de pompoen in blokjes
  • Verspreid de blokjes pompoen over een ovenplaat met een vel bakpapier.
  • Bak in 45 - 60 minuten gaar.
  • Pureer het gare pompoenvlees.
  • Afhankelijk van hoeveel je nodig denkt te hebben, de pompoenpuree over bakjes verdelen. Laat de pompoenpuree afkoelen in de koelkast of in een bak met koud water. Vries wat je niet binnen 1-2 dagen gaat gebruiken in.
    pompoen puree