Ga terug
+ servings
Lekkere keto wafel met slagroom en mandarijnenjam

Mandarijnenjam

20 porties
10 minuten
30 minuten

Ingrediënten

  • 2 mandarijnen het liefst Satsuma's
  • gelatine blaadjes om 500ml te binden
  • stevia optioneel
  • 0.25 theelepel vanille extract of amandelextract

Voedingswaardes

Calorieën: 5kcal
,
Eiwitten: 0.1g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 0.03g
,
Macro vetten: 6%
,
Macro koolhydraten: 86%
,
Macro eiwitten: 9%

Instructies

  • Was de mandarijnen en doe de hele mandarijnen in een steelpan met water. Ze zullen waarschijnlijk drijven, dat geeft niet.
  • Breng aan de kook en laat ze 20-30 minuten op een laag tot matig vuur zachtjes koken totdat ze heel zacht worden en open gaan barsten.
  • Haal de mandarijnen nu uit de pan en bewaar het kookvocht! Laat het kookvocht in de steelpan staan.
  • Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.
  • Snij de mandarijnen in half. Als ze pitjes hebben haal die er dan uit. Doe de mandarijnen nu in hun geheel in een beker of kom. Pureer de hele mandarijnen met een staafblender of keukenmachine.
    Keto mandarijnenjam maken
  • Pureer de hele mandarijnen met een staafblender.
  • Knijp de geweekte gelatine blaadjes uit en doe die in de steelpan met het mandarijnen kookvocht. Breng aan de kook en roer goed door totdat de gelatine blaadjes zijn opgelost. Haal van het vuur af.
  • Roer de mandarijnenpuree door het kookvocht met de opgeloste gelatine blaadjes. Voeg vanille of amandelextract toe en roer goed door.
    Mandarijnen jam keto stijl
  • Schenk de jam nu in glazen potten. Wacht met de potten afsluiten totdat de jam afgekoeld is. Bewaar in de koelkast.