1bosverse kruiden(tijm, rozemarijn, laurier, majoraan en salie)
6eetlepelsextra vierge olijfolie
peper en zout
Voedingswaardes
Calorieën: 562kcal
,
Eiwitten: 39g
,
Bruto koolhydraten: 4g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 44g
,
Macro vetten: 70%
,
Macro koolhydraten: 3%
,
Macro eiwitten: 27%
Instructies
Haal de rosbief 30 minuten voordat je hem gaat gebruiken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Dit is heel belangrijk! Als je dit overslaat krijg je taaie rosbief.
Verwarm de oven voor op 220° celsius als je een heteluchtoven hebt. Andere ovens op 240° celsius.
Was de bleekselderij stengels en dep droog met keukenpapier. Snij ze in niet te kleine stukken. Snij de ui met schil (dus niet pellen) in een aantal grote stukken.
Breek de bol knoflook in teentjes, maar pel de knoflookteentjes niet.
Was de kruiden en dep droog.
Leg de groente in het midden van de ovenschaal. Leg het bosje kruiden bovenop de groente in de ovenschaal.
Drizzle de helft van de olijfolie over de groente en kruiden heen.
Wrijf de rosbief in met peper en zout.
Wrijf de rosbief met 1 eetlepel olijfolie in. Leg de rosbief bovenop de groenten en kruiden in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en verlaag de oventemperatuur meteen naar 170° celsius voor een hete lucht oven of 190° celsius voor een andere oven.
Laat de rosbief 30 minuten braden en druip af en toe wat extra olijfolie over de rosbief heen. Niet te veel, want dan kan de rosbief niet braden.
Steek nu ook al even de vleesthermometer in de rosbief om te zien welke temperatuur het vlees van binnen is. Als je je rosbief medium-rare (medium rood) wilt hebben, wil je binnenin het vlees een temperatuur van 50° celsius. Kijk in de inleiding van dit recept voor andere temperaturen. Leg eventueel aluminium folie over de rosbief heen om hem warm te houden.
Je kan nu de kruiden uit de ovenschaal vissen. Aangezien ze bovenop de groente liggen is dit zo gedaan.
Snij de rosbief na 15 minuten in dikke plakken en serveer met de groente.