Ga terug
+ servings
Serveerschaal met dikke plakken rosbief

Gebraden rosbief (in de oven)

4 personen
5 minuten
45 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram rosbief
  • 1 rode ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 bolletje knoflook
  • 1 bos verse kruiden (tijm, rozemarijn, laurier, majoraan en salie)
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 562kcal
,
Eiwitten: 39g
,
Bruto koolhydraten: 4g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 44g
,
Macro vetten: 70%
,
Macro koolhydraten: 3%
,
Macro eiwitten: 27%

Instructies

  • Haal de rosbief 30 minuten voordat je hem gaat gebruiken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Dit is heel belangrijk! Als je dit overslaat krijg je taaie rosbief.
    Rode snijplank met stuk rosbief
  • Verwarm de oven voor op 220° celsius als je een heteluchtoven hebt. Andere ovens op 240° celsius.
  • Was de bleekselderij stengels en dep droog met keukenpapier. Snij ze in niet te kleine stukken. Snij de ui met schil (dus niet pellen) in een aantal grote stukken.
    Houten snijplank met bleekselderij en ui
  • Breek de bol knoflook in teentjes, maar pel de knoflookteentjes niet.
    Snijplank met teentjes knoflook met velletje er nog omheen
  • Was de kruiden en dep droog.
  • Leg de groente in het midden van de ovenschaal. Leg het bosje kruiden bovenop de groente in de ovenschaal.
    Ovenschaal met groenten en verse kruiden
  • Drizzle de helft van de olijfolie over de groente en kruiden heen.
    Ovenschaal met groenten, kruiden en olijfolie
  • Wrijf de rosbief in met peper en zout.
    Rode snijplank met rosbief en peper en zout
  • Wrijf de rosbief met 1 eetlepel olijfolie in. Leg de rosbief bovenop de groenten en kruiden in de ovenschaal.
    Snijplank met rosbief met olijfolie
  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en verlaag de oventemperatuur meteen naar 170° celsius voor een hete lucht oven of 190° celsius voor een andere oven.
    Ovenschaal met rosbief bovenop groenten en kruiden
  • Laat de rosbief 30 minuten braden en druip af en toe wat extra olijfolie over de rosbief heen. Niet te veel, want dan kan de rosbief niet braden.
  • Steek nu ook al even de vleesthermometer in de rosbief om te zien welke temperatuur het vlees van binnen is. Als je je rosbief medium-rare (medium rood) wilt hebben, wil je binnenin het vlees een temperatuur van 50° celsius. Kijk in de inleiding van dit recept voor andere temperaturen. Leg eventueel aluminium folie over de rosbief heen om hem warm te houden.
    vleesthermometer
  • Je kan nu de kruiden uit de ovenschaal vissen. Aangezien ze bovenop de groente liggen is dit zo gedaan.
  • Snij de rosbief na 15 minuten in dikke plakken en serveer met de groente.
    Serveerschaal met dikke plakken rosbief