Verwarm de oven voor op 180° celsius als je in de oven wilt afbakken. Als je in het broodrooster wilt afbakken dan deze stap overslaan.
Als je heel lijnzaad hebt, doe dan de juiste hoeveelheid in je kruidenmolen.
Maal totdat het lijnzaad een mooi meel is geworden. Dit gaat heel snel.
Doe het lijnzaadmeel met de psyllium in een kom. Voeg het bakpoeder (gebruik altijd verse bakpoeder, dus uit een ongeopend zakje!) door een zeefje bij het meel.
Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar heen en voeg de bakpoeder door een zeefje toe.
Smelt de boter in de magnetron of in een steelpannetje. De boter mag niet bruin worden.
Doe het ei bij de boter en meng door elkaar heen.
Meng het boter-ei mengsel door het meel heen.
Vet ramekins in en verdeel het beslag de ramekins of muffincases. Ik gebruik 2 ramekins voor 1 persoon en dan krijg je 4 plakjes brood.
Zet nu 1,5 minuut in de magnetron op de hoogste stand.
Haal de ramekins uit de magnetron..
Zet de ramekins nu 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de broodjes eruit en snij doormidden zodat je twee plakken per broodje krijgt. Serveer met boter en ham of kaas. De voedingswaardes van beleg en boter zijn in het recept inbegrepen.