Ga terug
+ servings
keto kokosrijst

Keto kokosrijst

4 personen
5 minuten
7 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram bloemkool
  • 70 ml kokosmelk
  • 25 ml kokosolie
  • 30 gram geraspte kokos

Voedingswaardes

Calorieën: 167kcal
,
Eiwitten: 3g
,
Bruto koolhydraten: 8g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 15g
,
Macro vetten: 75%
,
Macro koolhydraten: 18%
,
Macro eiwitten: 7%

Instructies

  • Breek of snij de bloemkool in kleinere stukken zodat ze in je keukenmachine passen om te raspen. Gebruik een middelfijne rasp (niet de fijnste, want dan wordt het een natte pap). Je kan ook met de hand raspen.
    rasp de bloemkool
  • Als je klaar bent met raspen, de kokosolie in een wok or ruime pan verhitten op matig-hoog vuur.
  • Zodra de kokosolie gesmolten is, de geraspte bloemkool toevoegen. Laat een drie minuten op hoog vuur bakken, terwijl je het af en toe doorroert.
    de bloemkoolrijst een paar minuten op hoog vuur bakken
  • Voeg nu de geraspte kokos toe en roer door. Zet het vuur op matig-hoog, want anders wordt de kokos bruin.
    voeg de geraspte kokos aan de wok toe
  • Voeg de kokosmelk toe en roer door.