Ga terug
+ servings
Gevulde zeebaars

Gevulde zeebaars met tomaat en kruiden

4 personen
10 minuten
20 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo zeebaars (ongeveer 2 vissen)
  • 25 gram zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels keto paneermeel of gewoon amandelmeel
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 gram salie blaadjes
  • 3 gram tijm rits de tijmblaadjes van het steeltje af
  • 0.25 theelepel gerookte paprika poeder
  • 0.25 theelepel chili vlokken
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 407kcal
,
Eiwitten: 46g
,
Bruto koolhydraten: 5g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 22g
,
Macro vetten: 49%
,
Macro koolhydraten: 5%
,
Macro eiwitten: 46%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° celsius.
  • Week de zongedroogde tomaatjes 5 minuten in een beetje gekookt water. Zodra de tomaatjes gehydrateerd zijn, ze uit het water halen en een beetje droog deppen met keukenpapier.
  • Doe de tomaten nu in een klein bakje van een keukenmachine of staafblender.
  • Pel de knoflook en hak de teentjes knoflook heel fijn. Was de kruiden en dep ze droog. Hak ze dan ook fijn.
  • Voeg het paneermeel, de knoflook en de kruiden ook aan de kom toe. Pureer. Je moet een kruimelige mix krijgen.
    Vulling voor zeebaars
  • Wrijf de buitenkant en de binnenkant van de vissen in met peper en zout en olijfolie.
    Vul de vissen
  • Vul de vissen met de mix. Als je mix over hebt kan je ook de bovenkant van de vissen er mee insmeren.
  • Leg ze in een ovenschaal in de voorverwarmde oven. Bak de vis voor 20-25 minuten totdat hij (net) gaar is.
    Gevulde zeebaars