Ga terug
+ servings
Keto kip shoarma

Keto pita broodjes

4 broodjes
10 minuten
15 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 120 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosmeel
  • 1 eetlepel psyllium
  • 0.25 theelepel baksoda
  • 0.25 theelepel zout
  • 120 ml water
  • 2 eetlepels Taggiasche olijfolie
  • 1 eetlepel azijn

Voedingswaardes

Calorieën: 286kcal
,
Eiwitten: 10g
,
Bruto koolhydraten: 11g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 24g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 15%
,
Macro eiwitten: 13%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175° celsius.
  • Meng alle droge ingrediënten, behalve de psyllium, door elkaar in een kom. Als je geen baksoda hebt, kan je dezelfde hoeveelheid bakpoeder gebruiken. Doe het wel door een zeefje en voeg dan geen azijn toe.
    Keto pitta broodjes
  • Zorg vooral dat de baksoda goed doorgemengd is.
    Keto pitta broodjes
  • Klop nu in een andere kom de eieren los.
    Keto pitta broodjes
  • Voeg de olie en het water aan de eieren toe en meng heel goed door met een garde. Het gaat dan wat schuimen.
    Keto pitta broodjes
  • Voeg de droge ingrediënten nu aan de natte ingrediënten toe en meng weer heel goed doorelkaar heen. Voeg hier nu de psyllium aan toe en meng weer goed door.
    Keto pitta broodjes
  • Het beslag moet vrij snel indikken. Als het dun is, laat het dan even staan totdat het dikker wordt. Mocht het niet dik genoeg worden, dan kan je extra psyllium toevoegen. Je wilt beslag dat niet uitloopt als je het op de bakplaat gaat leggen.
    Keto pitta broodjes
  • Verdeel het beslag in vieren. Maak hier 4 broodjes van.
    Keto pitta broodjes
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg hier de vier broodjes op. Bak de broodjes totdat ze stevig maar nog wel zacht zijn. Draai ze zonodig halverwege even om.
    Keto pitta broodjes