Doe de kabeljauwfilet in een pan met water. Kook in 5-10 minuten gaar met de deksel op de pan.
Spinazie
Doe de bevroren spinazieblokjes in een pan met een beetje water en kook op een matig hoog vuur, totdat de spinazie goed warm is. Je kan dit ook in de magnetron doen.
Snelle Hollandaise saus
Smelt de roomboter in de magnetron, laat de boter niet bruin worden.
Splits de eieren. Je gebruikt alleen de dooiers voor de saus. Met het eiwit kan je bijvoorbeeld Haagse Bluf maken of je kan het morgen aan je roerei toevoegen.
Klop de eidooiers met een elektrische (hand)mixer totdat het eigeel lichtgeel begint te worden.
Zodra het ei mooi egaal geel is, langzaam (net als bij mayonaise!) de gesmolten boter beetje bij beetje toevoegen. Het liefst in een dun gestaag straaltje. Geef het ei de kans om de boter op te nemen, dus niet te snel toevoegen. Je krijgt zo een dikke warme saus.
Voeg de mosterd en het citroensap toe en roer even door.
Schenk de saus over de kabeljauw en doe de nootmuskaat over de spinazie.