Ga terug
+ servings
Kabeljauwfilet met Hollandaise saus en spinazie

Kabeljauwfilet met Hollandaise saus en spinazie

2 personen
10 minuten
10 minuten

Ingrediënten

Kabeljauwfilet

  • 250 gram kabeljauwfilet

Spinazie

  • 400 gram spinazie
  • 0.5 theelepel nootmuskaat (optioneel)

Snelle Hollandaise saus

  • 2 eidooiers
  • 100 gram roomboter
  • 1 theelepel citroensap
  • 0.25 theelepel mosterd

Voedingswaardes

Calorieën: 566kcal
,
Eiwitten: 31g
,
Bruto koolhydraten: 8g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 47g
,
Macro vetten: 73%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 21%

Instructies

Kabeljauwfilet

  • Doe de kabeljauwfilet in een pan met water. Kook in 5-10 minuten gaar met de deksel op de pan.
    Diepvries kabeljauw

Spinazie

  • Doe de bevroren spinazieblokjes in een pan met een beetje water en kook op een matig hoog vuur, totdat de spinazie goed warm is. Je kan dit ook in de magnetron doen.
    duw de spinazie door een zeef

Snelle Hollandaise saus

  • Smelt de roomboter in de magnetron, laat de boter niet bruin worden.
    Boter smelten
  • Splits de eieren. Je gebruikt alleen de dooiers voor de saus. Met het eiwit kan je bijvoorbeeld Haagse Bluf maken of je kan het morgen aan je roerei toevoegen.
  • Klop de eidooiers met een elektrische (hand)mixer totdat het eigeel lichtgeel begint te worden.
  • Zodra het ei mooi egaal geel is, langzaam (net als bij mayonaise!) de gesmolten boter beetje bij beetje toevoegen. Het liefst in een dun gestaag straaltje. Geef het ei de kans om de boter op te nemen, dus niet te snel toevoegen. Je krijgt zo een dikke warme saus.
    Gesmolten boter langzaam aan het eigeel toevoegen
  • Voeg de mosterd en het citroensap toe en roer even door.
  • Schenk de saus over de kabeljauw en doe de nootmuskaat over de spinazie.
    Kabeljauwfilet met Hollandaise saus en spinazie