Leg de peterselie 5 minuten in een kom met heel koud water. Hierdoor krijg je weer heel mooie peterselie.
Als je een wafelijzer gaat gebruiken, smeer het dan licht met wat olijfolie in en laat het voorverwarmen.
Schil de koolrabi met een dunschiller.
Rasp de geschilde koolrabi.
Doe de geraspte koolrabi in een zeef en duw met een lepel tegen de zijkant van de zeef aan om zoveel mogelijk vocht eruit te duwen.
Rasp de kaas.
Dep de peterselie droog met wat keukenpapier.
Snij de peterselie in stukjes.
Klop het ei met peper, zout en uienpoeder los.
Doe de koolrabi in een kom en meng met de kaas en platte peterselie. Voeg het ei toe en meng alles goed door elkaar heen.
Als je de rösti in een wafelijzer gaat maken doe dan een eetlepel per wafel in je wafelijzer.
Open de wafelijzer pas als het lampje op groen gaat! Anders blijft je rösti aan je wafelijzer plakken.
Je kan ook een koekenpan gebruiken. Verhit de roomboter in een koekenpan op matig vuur. Zodra de boter gesmolten is je rösti mengsel in kleine hoopjes in de pan doen. Doe de deksel op de pan en laat het op matig vuur 7minuten bakken. Zodra de rösti stevig is geworden voorzichtig keren. Bak deze kant ook 5minuten met de deksel op de pan.
Je kan de rösti als bijgerecht serveren of als lichte lunch met eventueel een dip.