Ga terug
+ servings
roerei

Roerei

1 personen
2 minuten
2 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel water
  • 15 gram roomboter
  • peper en zout
  • 0.5 theelepel verse bieslook (optioneel)

Voedingswaardes

Calorieën: 234kcal
,
Eiwitten: 11g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 21g
,
Macro vetten: 80%
,
Macro koolhydraten: 2%
,
Macro eiwitten: 19%

Instructies

  • Klop de eieren met het water goed los in een kom en voeg dan een snufje zout toe. Meng goed door elkaar heen.
    klop de eieren met wat water goed los
  • Smelt de boter in een koekenpan op matig vuur. De boter mag niet bruin worden.
    boter op matig vuur in koekenpan laten smelten
  • Het eimengsel nu in de pan met gesmolten boter gieten en het vuur naar matig-laag draaien.
    Giet de losgeklopte eieren in de koekenpan en ga meteen rustig roeren
  • Ga het beslag nu doorroeren met een lepel. Haal het goed van de randen los en houdt het in beweging (het heet niet voor niks roerei).
    Roer het roerei rustig door en zorg dat het niet aan de zijkant van de koekenpan plakt
  • Roer het beslag rustig een aantal keer door, je zal merken dat de eieren heel snel garen.
    eieren rustig doorroeren
  • Zodra het beslag stevig begint te worden maar nog wel vochtig is haal je de pan van het vuur. Dit is al heel snel! Het ei blijft namelijk nog even doorkoken als de pan al van het vuur af is.
    Het roerei moet vochtig blijven, dus haal het op tijd van het vuur af
  • Maak op smaak met wat peper en zout. Doe op een bord en knip er een beetje verse bieslook over heen of strooi er bijvoorbeeld wat paprika poeder over heen. Als het goed is heb je nu een mooi smeuïg (en dus niet droog) roerei. Direct serveren!
    roerei