Indien nodig, eerst de mosselen in een grote pan met water met flink wat zout wassen. Haal kapotte schelpen en mosselen die al openstaan eruit. Schraap eventueel vuil van de mossels af. Door het zout spugen de mossels vuil uit. Was ze daarom twee keer!
Haal het velletje van de knoflook af en snij de teentjes knoflook in stukjes (niet te fijn, want dan verbranden ze eerder).
Verhit 1 eetlepel olijfolie op matig hoog vuur in een grote braadpan of wok. Zodra de olie heet is het vuur naar matig draaien en de knoflook even laten kleuren. Kijk uit dat de knoflook niet verbrandt, zet het vuur zo nodig nog lager.
Stoom de mosselen (zonder toegevoegde vloeistof) open in een grote pan met deksel. Kook ze niet te lang, want daar worden ze taai van. In een minuut of 4 zijn ze meestal wel open.
Voeg nu alleen de vloeistof van de gestoomde mosselen toe aan de braadpan of wok en laat dit een paar minuten op hoog vuur inkoken.
Voeg zodra de vloeistof in de wok is ingekookt tot een saus, de rest van de olijfolie en de mosselen toe. Laat op matig vuur zachtjes koken.
Spoel de konjac spaghetti af onder een koude kraan en laat even uitlekken in een vergiet of zeef. Voeg dan toe aan de wok met mosselen.
Was de platte peterselie, dep droog en snij in stukken. Strooi over de mosselen. Maak eventueel verder op smaak met versgemalen chili vlokken.