Ga terug
+ servings
Ribkarbonades met jus

Ribkarbonade met jus

4 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 4 ribkarbonades
  • 0.25 theelepel gemalen kruidnagel
  • peper en zout
  • 80 gram roomboter

Voedingswaardes

Calorieën: 454kcal
,
Eiwitten: 43g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 0g
,
Vetten: 30g
,
Macro vetten: 61%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 39%

Instructies

  • Haal de ribkarbonade uit de koelkast en laat even op temperatuur komen, terwijl je al je spullen klaar zet.
  • Maak de ribkarbonade op smaak door er wat peper, zout en gemalen kruidnagel op te doen. Wrijf beide kanten van de ribkarbonade goed in met de kruiden.
  • Als je een ribkarbonade hebt met een mooie dikke vetrand, maak dan 2 of 3 sneetjes in je vetrand, zodat de karbonade niet krom gaat trekken.
    Ribkarbonade met een paar sneetjes in de vetrand
  • Doe de boter in een grillpan of koekenpan en verhit op hoog vuur.
    Grillpan met stukken boter
  • Zodra de boter gesmolten is, de karbonade snel aan beide kanten aanbraden op hoog vuur.
    Grillpan met aan beide zijden gebruinde ribkarbonades
  • Het vuur nu lager zetten, eventueel een klein scheutje water toevoegen en de karbonades in 10-12 minuten met de deksel op de pan op matig vuur laten garen.
  • Serveer met een groente naar keuze, bijvoorbeeld gesmoorde spinazie of spitskoolpuree of bloemkoolpuree. Doe de jus in een kannetje en serveer bij de karbonades.
    Ribkarbonades met jus