Haal de ribkarbonade uit de koelkast en laat even op temperatuur komen, terwijl je al je spullen klaar zet.
Maak de ribkarbonade op smaak door er wat peper, zout en gemalen kruidnagel op te doen. Wrijf beide kanten van de ribkarbonade goed in met de kruiden.
Als je een ribkarbonade hebt met een mooie dikke vetrand, maak dan 2 of 3 sneetjes in je vetrand, zodat de karbonade niet krom gaat trekken.
Doe de boter in een grillpan of koekenpan en verhit op hoog vuur.
Zodra de boter gesmolten is, de karbonade snel aan beide kanten aanbraden op hoog vuur.
Het vuur nu lager zetten, eventueel een klein scheutje water toevoegen en de karbonades in 10-12 minuten met de deksel op de pan op matig vuur laten garen.
Serveer met een groente naar keuze, bijvoorbeeld gesmoorde spinazie of spitskoolpuree of bloemkoolpuree. Doe de jus in een kannetje en serveer bij de karbonades.