Ga terug
+ servings
Heilbot met groenten

Heilbot met groenten

4 personen
10 minuten
30 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram heilbot
  • 75 gram Prosciutto di Parma
  • 1 ui
  • 150 gram champignons
  • 200 gram knolselderij
  • 5 gram platte peterselie
  • 5 gram dille
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • 2 dl witte wijn
  • 75 gram roomboter

Voedingswaardes

Calorieën: 461kcal
,
Eiwitten: 44g
,
Bruto koolhydraten: 14g
,
Netto koolhydraten: 12g
,
Vetten: 21g
,
Macro vetten: 45%
,
Macro koolhydraten: 13%
,
Macro eiwitten: 42%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225° Celsius.
  • Beboter een ovenschaal met de helft van de roomboter.
  • Bedek de ovenschaal met de plakjes prosciutto.
    Ovenschaal met plakjes prosciutto
  • Snij een plak knolselderij af en schil de plak. Snij dan in blokjes.
  • Verspreid de blokjes knolselderij over de prosciutto.
    ovenschaal met prosciutto en knolselderij
  • Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snij dan in plakjes.
  • Maak de ui schoon en snij in plakjes of stukjes.
  • Verdeel de champignons en ui over de knolselderij.
  • Snij de dille en peterselie in stukjes.
    snijplank met dille en peterselie
  • Verdeel de dille en peterselie over de ovenschaal.
  • Wrijf de heilbot in met peper en zout.
    heilbot op een stuk papier
  • Leg de heilbot bovenop de groenten.
  • Snij de citroen in plakjes.
    Snijplank met plakjes citroen
  • Leg de plakjes citroen op de heilbot.
    Heilbot met plakjes citroen
  • Schenk de wijn over de heilbot en verdeel de rest van de boter in kleine stukjes en strooi die ook over de heilbot.
    Heilbot met groenten
  • Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
    Ovenschaal met aluminiumfolie
  • Haal de aluminiumolie van de schaal af en laat nog 15-20 minuten in de oven garen zodat het kookvocht indikt.
    Heilbot met groenten