0.5eetlepelfleur de sel (grof)(ander zout kan ook, maar halveer de hoeveelheid en proef eerst)
1theelepelkaneel
1theelepelkomijn (gemalen)
1theelepelkoriander (gemalen)
1theelepelnootmuskaat
1theelepelkruidnagel (gemalen)
1theelepelpiment(allspice)
1theelepelwitte peper
Voedingswaardes
Calorieën: 220kcal
,
Eiwitten: 14g
,
Bruto koolhydraten: 7g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 16g
,
Macro vetten: 63%
,
Macro koolhydraten: 12%
,
Macro eiwitten: 25%
Instructies
Schraap de heel dikke labneh van de theedoek af en doe in een ruime kom.
Snij de feta is kleine blokjes (van 1 cm bij 1 cm of nog kleiner).
Snij de geitenkaas ook in kleine blokjes, ik gebruik Jumbo geitenkaas en die is wat plakkerig.
Doe de feta en geitenkaas bij de labneh in de kom. Meng door elkaar heen. Je maakt de blokjes niet kapot.
Meng in een kommetje alle kruiden, specerijen en het zout door elkaar heen.
Meng de specerijen en kruiden nu door de kaas heen. Je mengt met een vork en het geeft niet dat de stukjes feta wit blijven.
Doe de kaas nu in een kaasdoek en leg in de pers. Ik pers op 10 kilo en dan is de kaas in zo'n 4 uur klaar. Je kan ook een zwaar gewicht, bijvoorbeeld een grote pot zout bovenop de kaas leggen en je kaas dan langere tijd persen.