Ga terug
+ servings
Mozzarella-avocado salade 1

Mozzarella-avocado salade

2 personen
5 minuten

Ingrediënten

  • 125 gram mozzarella (uitlekgewicht)
  • 1 avocado
  • 150 gram tomaat
  • 1 eetlepel basilicum blaadjes
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 0.5 eetlepel citroensap
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 520kcal
,
Eiwitten: 17g
,
Bruto koolhydraten: 14g
,
Netto koolhydraten: 6g
,
Vetten: 46g
,
Macro vetten: 77%
,
Macro koolhydraten: 10%
,
Macro eiwitten: 13%

Instructies

  • Verhit een koekenpannetje op hoog vuur (zonder vet). Zodra de pan heet is het vuur op matig-hoog zetten en de pijnboompitten al roerende kort roosteren.
  • Laat de mozzarella even uitlekken en snij dan in plakken.
  • Was de tomaat en snij in plakken.
    Houten snijplank met plakken tomaat en mozzarella
  • Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep met een lepel voorzichtig het vruchtvlees eruit. Snij in mooie plakken.
  • Snij of knip de basilicumblaadjes in stukjes.
    Fijngeknipte basilicum
  • Leg de avocado, tomaat en mozzarella op een bord.
  • Maak een vinaigrette door de olie, citroensap en peper en zout in een kopje even met een vork door te mengen.
  • Schenk de vinaigrette over de salade.
    Mozzarella-avocado salade 1