Ga terug
+ servings
Bord met zalm-avocado salade

Zalm-avocado salade

2 personen
5 minuten
Zonder varkensvlees
Zonder zuivel

Ingrediënten

Salade

  • 150 gram gerookte Sockeye zalm
  • 2 avocado's
  • 200 gram komkommer
  • 100 gram rucola

Dressing

  • 1 eetlepel grofgehakte muntblaadjes
  • 1 limoen (zest en sap)
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • versgemalen peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 631kcal
,
Eiwitten: 20g
,
Bruto koolhydraten: 25g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 54g
,
Macro vetten: 73%
,
Macro koolhydraten: 15%
,
Macro eiwitten: 12%

Instructies

Dressing

  • Zest de limoen met een zesteur of een rasp. Probeer zo min mogelijk van de witte bittere schil eraf te halen.
  • Pers de limoen vervolgens uit.
    Limoen op citruspers
  • Meng het limoensap met de olijfolie totdat je een mooie vinaigrette krijgt. Maak op smaak met peper en zout.

Salade

  • Was de rucola en droog met een slacentrifuge of keukenpapier.
  • Leg de rucola op een bord.
  • Was de komkommer en snij in plakjes.
  • Snij de zalm in stroken.
  • Kneed de avocado zachtjes, zodat je hem makkelijk uit de schil kan halen. Snij de avocado doormidden en haal de pit eruit. Vervolgens het avocado vruchtvlees voorzichtig met een lepel uit de avocado scheppen en dan in mooie plakken snijden.
    Snijplank met avocado
  • Was de munt en haal de blaadjes van de takjes af. Hak de munt grof.
    Fijngeknipte munt
  • Leg alles op een bord, strooi de limoenzest en munt erover heen en schenk de dressing er overheen.
    Bord met zalm-avocado salade