Ga terug
+ servings
Bord met snijbiet, labneh en gepocheerde eieren

Snijbiet met gepocheerde eieren

2 personen
30 minuten
15 minuten

Ingrediënten

Labneh met room

  • 700 ml volle biologische yoghurt (Jumbo)
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel verse majoraan
  • 0.25 theelepel sumac

Gesmoorde snijbiet

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 0.5 cayenne peper
  • 1 theelepel Baharat
  • 200 gram snijbiet

Gepocheerde eieren

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel azijn

Voedingswaardes

Calorieën: 408kcal
,
Eiwitten: 23g
,
Bruto koolhydraten: 11g
,
Netto koolhydraten: 8g
,
Vetten: 30g
,
Macro vetten: 67%
,
Macro koolhydraten: 11%
,
Macro eiwitten: 23%

Instructies

Labneh met room (dit kan de avond van te voren gedaan worden)

  • Leg een theedoek in een kom en giet hier de yoghurt in.
  • Bind de theedoek vast met een postelastiek en hang de theedoek op boven een kom, zodat de yoghurt kan uitlekken.
    Met yoghurt gevulde dichtgebonden theedoek opgehangen aan een haak
  • Laat de yoghurt 30 minuten uitlekken. Je zal zien dat er heel snel heel veel vocht uit de yoghurt lekt.
    Kom met uitlekvocht
  • Leeg de kom en leg de theedoek met yoghurt in de kom. Maak de theedoek open.
    Uitgelekte yoghurt in theedoek
  • Giet de room bij de uitgelekte yoghurt.
  • Roer even goed door elkaar heen.
    Doorgeroerde hangop met room
  • Knoop de theedoek weer dicht en hang weer boven de kom. Laat nog 10 minuten uitlekken.
  • Je kan de labneh nu direct gebruiken of in een schaaltje in de koelkast bewaren.
  • Haal de majoraanblaadjes van de takjes af en voeg de majoraan en sumac aan de labneh toe. Roer door elkaar heen.
    Labneh met sumac en majoraanblaadjes

Gesmoorde snijbiet

  • Maak de sjalot, cayenne peper en teentjes knoflook schoon en snij in kleine stukjes.
    Snijplank met fijngesneden knoflook, sjalot en cayenne peper
  • Was de snijbiet en snij de bladeren in grote stukken en de stengels in kleinere stukken.
    Snijplank met snijbiet
  • Verhit de olijfolie in een braadpan op matig-hoog vuur.
    Braadpan met olijfolie
  • Zodra de olie heet is het vuur op matig zetten en de stukjes knoflook, cayenne peper en sjalot toevoegen. Let op dat de knoflook niet verbrandt.
    Gesauteerde knoflook, cayenne peper en sjalot
  • Zodra de sjalot glazig wordt en de knoflook iets gekleurd is, de snijbiet en baharat toevoegen, roer even door elkaar heen.
    Snijbiet met baharat
  • Laat op matig vuur met de deksel op de pan garen totdat de snijbiet slap wordt.

Gepocheerde eieren

  • Breng een ruime pan met zo'n 5-10 cm water aan de kook. Voeg 1 eetlepel azijn aan het water toe.
    Pan met water en azijn
  • Breek een ei voorzichtig (zodat de dooier heel blijft) in een theezeefje boven een beker. Beweeg het zeefje een beetje heen en weer zodat het water uit het ei door het zeefje lekt. Het eiwit en eigeel blijven in het zeefje. Als je heel verse eieren hebt, is dit niet nodig.
    ei in theezeefje
  • Zodra het water kookt, zet je het vuur heel laag, zodat het water net tegen de kook aan blijft. Voeg het ei uit het zeefje aan de pan met water toe. Herhaal dit voor de andere eieren. Zodra het eiwit stevig is, haal je de gepocheerde eieren uit de pan.
    Gepocheerde eieren

Serveren

  • Serveer de gesmoorde snijbiet met de labneh en gepocheerde eieren. Maak eventueel op smaak met wat peper en zout.
    Bord met snijbiet, labneh en gepocheerde eieren