Ga terug
+ servings
Bord met Thaise viskoekjes

Thaise viskoekjes

4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 1 ei
  • 50 gram kokosmeel
  • 6 eetlepels extra vierge kokosolie

Thaise groene kerriemix

  • 1 groene chili peper
  • 1 sjallot
  • 4 cm verse gemberwortel
  • 5 gram verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • 4 kaffir limoenblaadjes (verkrijgbaar bij Toko's of online)
  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • 0.25 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 0.5 limoen (alleen de zest)
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 0.5 eetlepel Kikkoman Tamari soja saus (Deze glutenvrije soja sauce heeft veel minder koolhydraten)

Voedingswaardes

Calorieën: 417kcal
,
Eiwitten: 30g
,
Bruto koolhydraten: 10g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 28g
,
Macro vetten: 61%
,
Macro koolhydraten: 10%
,
Macro eiwitten: 29%

Instructies

Thaise kerrie mix

  • Doe de verse koriander in een kommetje met ijskoud water.
  • Was de chili pepers en snij ze in kleine ringetjes. Als je milde pepers hebt, laat de zaadjes er dan inzitten, als ze heel scherp zijn kan je ze beter wel verwijderen.
  • Maak het sjalotje schoon en snij in stukjes.
    Houten snijplank met in kleine stukjes gesneden sjalot
  • Haal de buitenkant van de gemberwortel af met een dunschiller en snij de gember in dunnen plakjes. Snij de plakjes dan in heel kleine stukjes.
    Houten snijplank met verse gember
  • Laat de koriander even uitlekken en dep voorzichtig met wat keukenpapier droog. Snij de blaadjes en steeltjes in kleine stukjes of knip met een schaar.
  • Snij de citroengrasstengel in kleine ringetjes.
  • Was en droog de limoen. Zest de limoen met een zesteur of voorzichtig met een rasp.
    Houten snijplank met limoen, zesteur en limoenzest
  • Kruimel de limoenblaadjes (kaffir) in stukjes/
  • Doe alle ingrediënten in een kom en voeg de koriander zaadjes, komijnpoeder, peper, soja saus en olijfolie toe. Maak met een keukenmachine of in een kruidenmolen fijn tot een mooie pasta, het geeft niet of er nog stukjes te zien zijn, het hoeft geen saus te worden.
    Kom met alle ingrediënten voor Thaise curry paste

Viskoekjes

  • Snij de kabeljauw in stukken zodat je de vis met de kruidenpasta kan gaan mengen.
    Kabeljauw met kruidenpasta
  • Klop het ei los en voeg het toe en meng goed door elkaar heen. Voeg het kokosmeel toe en meng door elkaar heen. Laat 10 minuten staan zodat je een steviger beslag krijgt.
    Kom met vismengsel en kokosmeel
  • Vorm niet te grote koekjes van het beslag.
  • Verhit een deel van de kokosolie in een koekenpan. Zodra de kokosolie gesmolten is de viskoekjes in de koekenpan 2-3 minuten laten bakken op matig vuur zodat ze aan 1 kant bruin en steviger worden.
  • Keer de viskoekjes om en bak de andere kant ook 2-3 minuten.
    Schaal met viskoekjes
  • Als je heel veel viskoekjes maakt, hou de gare viskoekjes dan warm in de oven (op 50° Celsius).
    Bord met Thaise viskoekjes