Ga terug
+ servings
Halloumi friet

Halloumi frietjes

2 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram Halloumi
  • 1 theelepel Sumac
  • 1 liter extra vierge olijfolie (om in te frituren)

Ras-el-Hanout dip

  • 0.5 theelepel Ras-el-Hanout
  • 75 ml Labneh

Voedingswaardes

Calorieën: 426kcal
,
Eiwitten: 31g
,
Bruto koolhydraten: 3g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 32g
,
Macro vetten: 68%
,
Macro koolhydraten: 3%
,
Macro eiwitten: 29%

Instructies

Halloumi frietjes

  • Snij de halloumi in langwerpige en niet te dunne frietjes.
  • Leg de halloumi frietjes in een bakje met het citroensap van een halve citroen en doe er water bij zodat ze net onder staan. Laat minimaal 30 minuten staan.
    Bakje met halloumi in water met citroensap
  • Dep de halloumi frietjes goed droog.
  • Verhit de extra vierge olijfolie of reuzel en frituur de frietjes totdat ze aan de buitenkant krokant zijn en gaan drijven.
  • Laat de halloumi friet even op keukenpapier uitlekken.
    Gefrituurde halloumi op keukenpapier
  • Strooi de sumac over de gefrituurde halloumi frietjes.

Ras-el-Hanout dip

  • Maak een yoghurt dip met de labneh en Ras-el-Hanout.
    Kom met labneh en Ras-el-Hanout