Ga terug
+ servings
Gehakt-kerrieschotel

Gehakt-kerrieschotel

4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt
  • 60 gram roomboter
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel platte peterselie
  • 1 ei
  • 150 ml yoghurt
  • 0.125 theelepel peper
  • 0.125 theelepel zout

Voedingswaardes

Calorieën: 541kcal
,
Eiwitten: 29g
,
Bruto koolhydraten: 5g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 45g
,
Macro vetten: 75%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 21%

Instructies

  • Maak de ui schoon en snij in stukjes.
    Snijplank met rode ui
  • Smelt de boter in een braadpan.
    Braadpan met boter
  • Zodra de boter gesmolten is de ui en kerriepoeder toevoegen en 5 minuten op matig vuur laten fruiten.
    Braadpan met ui en kerriepoeder
  • Voeg al roerende het gehakt toe en zet het vuur op matig-hoog. Bruin het gehakt aan alle kanten.
  • Voeg nu peper, zout en koriander toe en eventueel een klein scheutje water.
  • Laat met de deksel op de pan in 20 minuten gaar stoven op matig vuur.
  • Klop het ei los en voeg dan de yoghurt toe. Meng door elkaar heen.
    yoghurt met ei
  • Voeg een beetje van het warme vocht van het gehakt aan het ei-yoghurt mengsel toe.
    Scheut kookvocht in kom
  • Nu het ei-yoghurt mengsel aan de braadpan toevoegen en het vuur op laag zetten. Roer even door en laat een paar minuten zachtjes doorkoken.
  • Was de peterselie en hak of knip fijn. Strooi over de gehaktschotel voordat je gaat serveren.
    Gehakt-kerrieschotel