Verwarm de oven voor op 160° Celsius.
Splits een ei. Je gebruikt alleen het eiwit, maar je kan de dooier natuurlijk gebruiken om zelf mayonaise mee te maken. Hak de macadamia noten in grove stukken en doe in een kom (niet bij het eiwit).
Hak de pecan noten in grove stukken en doe bij de macadamia's in de kom.
Hak de amandelen in grove stukken en doe bij de andere noten in de kom.
Hak de hazelnoten in grove stukken en doe bij de andere noten in de kom.
Doe de sesamzaadjes in de kom met noten.
Maal de lijnzaadjes tot meel.
Voeg het lijnzaadmeel aan de kom met noten toe. Voeg nu ook kaneel en vanille essence toe.
Smelt de kokosolie in de magnetron of in een steelpannetje op matig vuur.
Voeg de kokosolie en het eiwit aan de noten toe en meng alles goed door elkaar heen.
Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en doe de inhoud van de kom op het bakpapier.
Leg een vel bakpapier bovenop de hoop granola en verspreid het met een deegroller (met een glazen pot kan ook).
Bak de granola nu 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de granola heel goed afkoelen voordat je het in stukken gaat breken. Het is namelijk nog heel zacht als het uit de oven komt.