Ga terug
+ servings
Witte kom met granola

Granola

6 personen
10 minuten
15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram amandelen
  • 75 gram macadamia noten
  • 50 gram pecan noten
  • 50 gram hazelnoten
  • 75 gram sesamzaadjes
  • 30 gram lijnzaadmeel
  • 1 eiwit
  • 30 ml kokosolie
  • 0.25 theelepel kaneel
  • 0.25 theelepel vanille extract

Voedingswaardes

Calorieën: 440kcal
,
Eiwitten: 10g
,
Bruto koolhydraten: 12g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 42g
,
Macro vetten: 81%
,
Macro koolhydraten: 10%
,
Macro eiwitten: 9%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160° Celsius.
  • Splits een ei. Je gebruikt alleen het eiwit, maar je kan de dooier natuurlijk gebruiken om zelf mayonaise mee te maken.
    Kom met een eiwit
  • Hak de macadamia noten in grove stukken en doe in een kom (niet bij het eiwit).
    Houten snijplank met grof gehakte macadamia noten
  • Hak de pecan noten in grove stukken en doe bij de macadamia's in de kom.
  • Hak de amandelen in grove stukken en doe bij de andere noten in de kom.
  • Hak de hazelnoten in grove stukken en doe bij de andere noten in de kom.
    Houten snijplank met grof gehakte hazelnoten
  • Doe de sesamzaadjes in de kom met noten.
  • Maal de lijnzaadjes tot meel.
  • Voeg het lijnzaadmeel aan de kom met noten toe. Voeg nu ook kaneel en vanille essence toe.
  • Smelt de kokosolie in de magnetron of in een steelpannetje op matig vuur.
  • Voeg de kokosolie en het eiwit aan de noten toe en meng alles goed door elkaar heen.
  • Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en doe de inhoud van de kom op het bakpapier.
    Hoop granola op bakpapier
  • Leg een vel bakpapier bovenop de hoop granola en verspreid het met een deegroller (met een glazen pot kan ook).
    Deegroller op bakpapier
  • Bak de granola nu 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de granola heel goed afkoelen voordat je het in stukken gaat breken. Het is namelijk nog heel zacht als het uit de oven komt.
    Granola net uit de oven, je ziet witte belletjes van de hete kokosolie