2eetlepelsTaggiasche olijfolie(of een andere mild smakende olijfolie)
2theelepelsvenkelzaadjes
Voedingswaardes
Calorieën: 815kcal
,
Eiwitten: 31g
,
Bruto koolhydraten: 12g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 73g
,
Macro vetten: 79%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 15%
Instructies
Voorbereiding
Pers de citroen uit.
Snij de halloumi in plakken.
Leg de plakken in een diep bord en schenk het citroensap erover heen. Doe nog wat water erbij zodat de halloumi net onder staat.
Dressing
Verhit een koekenpan op matig-hoog vuur. Zodra de pan heet is de helft van de venkelzaadjes toevoegen en heel kort roosteren terwijl je ze in de hete pan in beweging houdt.
Zest de minneola en pers hem dan uit, je hebt maar 1 eetlepel sap nodig.
Maak de geroosterde venkelzaadjes fijn met een vijzel (of deegroller/glazen pot).
Doe de zest, venkelzaadjes en het sap in een glaasje en voeg de olijfolie toe. Meng goed door elkaar heen en zet in de koelkast.
Gegrilde halloumi met venkel en asperges
Haal eventueel het buitenste blad n van de venkelknol af. Snij de venkel in dunne sliertjes. Gebruik ook het venkelloof.
Verhit de grillpan op matig hoog vuur.
Dep de halloumi goed droog en smeer de plakken met olijfolie in.
Bestrijk de asperge tips met olijfolie en grill in de hete grillpan. Je wilt mooie bruine streepjes op de asperges krijgen.
Gril de plakken halloumi in 3 minuten per kant in de hete grillpan, op matig-hoog vuur. Ze moeten aan beide kanten bruine streepjes krijgen. Strooi de rest van de venkelzaadjes over de halloumi heen.
Serveer met de dressing
Serveer de gegrilde asperges en halloumi met de venkel en minneola krullen en de dressing.