Ga terug
+ servings
Zwarte wok met Paneer Korma

Paneer Korma

2 personen
5 minuten
15 minuten

Ingrediënten

Korma saus

  • 4 peultjes kardemom
  • 0.5 theelepel komijnzaadjes
  • 0.5 theelepel venkelzaadjes
  • 0.5 theelepel fenegriek zaadjes
  • 0.5 theelepel koriander zaadjes
  • 0.5 theelepel chili flakes
  • 0.5 theelepel Asafoetida (optioneel)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels Garam Masala
  • 2 teentjes knoflook (niet als je Asafoetida gebruikt)
  • 4 cm gember

Paneer Korma

  • 250 gram paneer
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 50 gram snijbiet (of spinazie)
  • 300 ml kokosmelk
  • 50 gram amandelen

Voedingswaardes

Calorieën: 936kcal
,
Eiwitten: 27g
,
Bruto koolhydraten: 16g
,
Netto koolhydraten: 10g
,
Vetten: 87g
,
Macro vetten: 82%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 11%

Instructies

Korma

  • Maak eerst de Korma pasta.
  • Haal de zaadjes uit de kardemom peultjes.
    Snijplank met kardemom
  • Zet een koekenpan op hoog vuur (zonder vet). Voeg alle droge specerijen toe en rooster ze 1-2 minuten. Haal ze daarna van het vuur af.
  • Maak de specerijen fijn in een vijzel.
  • Rasp de gember. Als je ook knoflook gebruikt, snij de knoflook dan in heel kleine stukjes.

Paneer

  • Snij de paneer in blokjes.
    Houten snijplank met blokjes paneer
  • Laat de kokosolie smelten in een koekenpan op hoog vuur.
    Wok met kokosolie
  • Hak of maal de amandelen in stukjes.
    Gemalen amandelen
  • Doe de Korma kruiden en gember in de wok.
  • Voeg de kokosmelk toe. Verwarm op matig vuur.
    Wok met kruidenpasta en kokosmelk
  • Voeg de gemalen amandelen aan de saus toe.
  • Was de snijbiet en knip in stukken. Voeg de snijbiet aan de saus toe.
  • Voeg de blokjes paneer toe. Laat een paar minuten garen op matig vuur en serveer dan direct.