Ga terug
+ servings
Witte schaal met kruidige gehaktschotel met bloemkoolroosjes

Kruidige gehakt-bloemkool schotel

4 personen
15 minuten
20 minuten

Ingrediënten

Vlees

  • 1000 gram rundergehakt
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 350 ml kokosmelk

Boemboe

  • 60 gram ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 4 cm verse gemberwortel
  • 50 gram kokos
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kaffir limoenblaadjes
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 0.5 stengel citroengras (sereh)
  • 0.5 eetlepel kurkuma poeder
  • 0.5 eetlepel gemalen komijn
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 kemiri nootjes
  • 5 stukjes kardemomzaad
  • 4 gram steranijs (5-6 sterretjes - goed fijn malen, anders 0.5 theelepel gemalen anijszaad gebruiken)
  • 0.5 theelepel laos
  • 3 eetlepels kokosmelk

Voedingswaardes

Calorieën: 980kcal
,
Eiwitten: 48g
,
Bruto koolhydraten: 15g
,
Netto koolhydraten: 10g
,
Vetten: 81g
,
Macro vetten: 74%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 20%

Instructies

Boemboe maken

  • Pel de kardemom zaadjes en haal de zaadjes eruit. Je gebruikt alleen de zwarte zaadjes.
    Houten snijplank met cardemomzaadjes
  • Pel de ui en snij de ui in kleine stukjes.
    Maak de ui schoon en hak in stukjes
  • Pel de knoflook en snij in stukjes. Schil de gember (ik doe dat met een fijnschiller) en snij in kleine stukjes. Voeg aan de kruidenmolen toe.
    Knoflook en gember fijnsnijden
  • Was de hete peper en snij het stukje met het steeltje af. Snij door de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit. Snij het pepertje nu in stukjes en voeg aan de ui toe.
    Maak het pepertje schoon en snij in stukjes
  • Voeg de kemiri nootjes, laurierblaadjes, limoenblaadjes, ui en alle specerijen toe aan de kruidenmolen of kom van de keukenmachine.
    Kruidenmolen met rendang boemboe
  • Maal de kruiden en specerijen fijn tot een pasta. Als het te droog is doe je er een paar eetlepels van de kokosmelk bij.
    Kruidenmolen met rendang boemboe
  • Verhit een kleine koekenpan op matig hoog vuur. Doe de geraspte kokos in de pan en roer goed door, laat de kokos, al roerende, in 3-5 minuten bruin worden op matig vuur. Let op kokos bruint heel snel.
    Geraspte kokos in koekenpan

Gehakt

  • Doe de kokosolie in een braadpan en laat het op matig-hoog vuur smelten.
    Kokosolie in braadpan
  • Doe het gehakt in de braadpan en bruin het aan alle kanten op matig-hoog vuur.
    Rundergehakt in braadpan
  • Zodra het gehakt aan alle kanten gebruind is, de boemboe toevoegen en doorroeren.
    Braadpan met gehakt en boemboe
  • Voeg nu de kokosmelk en de gebruinde kokos toe. Roer alles goed door elkaar heen en laat een minuut of 5 op matig vuur doorwarmen. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe.
  • Roer door elkaar heen en laat nog een minuut of 10 garen (afhankelijk van de grootte van de bloemkoolroosjes, die moeten bijtgaar zijn).
    Braadpan met gehakt en bloemkool