4gramsteranijs(5-6 sterretjes - goed fijn malen, anders 0.5 theelepel gemalen anijszaad gebruiken)
0.5theelepellaos
3eetlepelskokosmelk
Voedingswaardes
Calorieën: 980kcal
,
Eiwitten: 48g
,
Bruto koolhydraten: 15g
,
Netto koolhydraten: 10g
,
Vetten: 81g
,
Macro vetten: 74%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 20%
Instructies
Boemboe maken
Pel de kardemom zaadjes en haal de zaadjes eruit. Je gebruikt alleen de zwarte zaadjes.
Pel de ui en snij de ui in kleine stukjes.
Pel de knoflook en snij in stukjes. Schil de gember (ik doe dat met een fijnschiller) en snij in kleine stukjes. Voeg aan de kruidenmolen toe.
Was de hete peper en snij het stukje met het steeltje af. Snij door de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit. Snij het pepertje nu in stukjes en voeg aan de ui toe.
Voeg de kemiri nootjes, laurierblaadjes, limoenblaadjes, ui en alle specerijen toe aan de kruidenmolen of kom van de keukenmachine.
Maal de kruiden en specerijen fijn tot een pasta. Als het te droog is doe je er een paar eetlepels van de kokosmelk bij.
Verhit een kleine koekenpan op matig hoog vuur. Doe de geraspte kokos in de pan en roer goed door, laat de kokos, al roerende, in 3-5 minuten bruin worden op matig vuur. Let op kokos bruint heel snel.
Gehakt
Doe de kokosolie in een braadpan en laat het op matig-hoog vuur smelten.
Doe het gehakt in de braadpan en bruin het aan alle kanten op matig-hoog vuur.
Zodra het gehakt aan alle kanten gebruind is, de boemboe toevoegen en doorroeren.
Voeg nu de kokosmelk en de gebruinde kokos toe. Roer alles goed door elkaar heen en laat een minuut of 5 op matig vuur doorwarmen. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe.
Roer door elkaar heen en laat nog een minuut of 10 garen (afhankelijk van de grootte van de bloemkoolroosjes, die moeten bijtgaar zijn).