Rasp de halloumi. Pers de citroen uit. Doe de geraspte halloumi met het citroensap in een kom. Voeg water toe, zodat de halloumi net onder water staat. Laat 10-15 minuten staan. Giet de halloumi dan af en dep droog met keukenpapier.
Doe de takjes platte peterselie in een kom met ijskoud water.
Maak de ui en de knoflook schoon en snij in stukjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan op hoog vuur.
Zodra de olie heet is de knoflook en ui in de pan doen en het vuur op matig zetten (anders verbrandt de knoflook). Laat een aantal minuten fruiten.
Maak de paddenstoelen schoon met een champignon borsteltje of wat keukenpapier. Snij ze in grove stukken.
Voeg de paddenstoelen en de tijm aan de braadpan toe en laat op matig vuur 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Je wilt dat de paddenstoelen slap beginnen te worden.
Voeg de halloumi aan de braadpan toe en roer door elkaar heen.
Deze stap is optioneel. Je kan eventueel 50-100ml Viognier toevoegen en het vuur dan iets hoger zetten, zodat de saus inkookt.
Snij de blauwe kaas in stukjes.
Voeg de stukjes blauwe kaas aan de braadpan toe. Roer alles even door. Maak op smaak met peper. Kijk uit met zout, want halloumi en ook de blauwe kaas zijn al vrij zout.
Dep de peterselie droog en hak in grove stukken. Strooi over de keto stroganoff.
Serveer eventueel met konjac rijst.