Ga terug
+ servings
Grote kom met Vegetarische stroganoff en platte peterselie

Vegetarische stroganoff

2 personen
5 minuten
20 minuten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 300 gram gemengde paddenstoelen
  • 250 gram halloumi (paneer is minder zout)
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 100 gram Viking Blue
  • paar takjes platte peterselie
  • peper en zout
  • 100 ml Viognier (witte wijn, optioneel)

Voedingswaardes

Calorieën: 855kcal
,
Eiwitten: 40g
,
Bruto koolhydraten: 12g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 73g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 18%

Instructies

  • Rasp de halloumi. Pers de citroen uit. Doe de geraspte halloumi met het citroensap in een kom. Voeg water toe, zodat de halloumi net onder water staat. Laat 10-15 minuten staan. Giet de halloumi dan af en dep droog met keukenpapier.
  • Doe de takjes platte peterselie in een kom met ijskoud water.
  • Maak de ui en de knoflook schoon en snij in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan op hoog vuur.
    Braadpan met extra vierge olijfolie
  • Zodra de olie heet is de knoflook en ui in de pan doen en het vuur op matig zetten (anders verbrandt de knoflook). Laat een aantal minuten fruiten.
  • Maak de paddenstoelen schoon met een champignon borsteltje of wat keukenpapier. Snij ze in grove stukken.
  • Voeg de paddenstoelen en de tijm aan de braadpan toe en laat op matig vuur 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Je wilt dat de paddenstoelen slap beginnen te worden.
  • Voeg de halloumi aan de braadpan toe en roer door elkaar heen.
  • Deze stap is optioneel. Je kan eventueel 50-100ml Viognier toevoegen en het vuur dan iets hoger zetten, zodat de saus inkookt.
  • Snij de blauwe kaas in stukjes.
    In stukjes gesneden blauwe kaas
  • Voeg de stukjes blauwe kaas aan de braadpan toe. Roer alles even door. Maak op smaak met peper. Kijk uit met zout, want halloumi en ook de blauwe kaas zijn al vrij zout.
  • Dep de peterselie droog en hak in grove stukken. Strooi over de keto stroganoff.
  • Serveer eventueel met konjac rijst.