Ga terug
+ servings

Vegetarische bagels met groenten

3 personen
10 minuten
15 minuten

Ingrediënten

  • 85 gram amandelmeel
  • 170 gram geraspte mozzarella
  • 30 gram roomkaas
  • 1 ei
  • 1 theelepel baksoda (of bakpoeder)
  • 1 theelepel psyllium
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 100 gram roomkaas (voor op de bagel)
  • 60 gram spinazie
  • 60 gram paprika
  • 1 tomaat

Voedingswaardes

Calorieën: 603kcal
,
Eiwitten: 28g
,
Bruto koolhydraten: 25g
,
Netto koolhydraten: 12g
,
Vetten: 48g
,
Macro vetten: 67%
,
Macro koolhydraten: 16%
,
Macro eiwitten: 17%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225° celsius.
  • Zet de spinazie in een kom met koud water.
    Spinazie in een kom met water
  • Zet een kom die straks in de magnetron kan op je keukenweegschaal. Weeg het amandelmeel en zet je weegschaal dan opnieuw op nul.
    Stenen kom met amandelmeel op weegschaal
  • Voeg nu de mozzarella toe en zet de weegschaal daarna opnieuw op nul.
    Stenen kom met toegevoegde geraspte mozzarella op keukenweegschaal
  • Voeg de roomkaas toe.
    Kom met amandelmeel, geraspte kaas en roomkaas
  • Meng de geraspte mozzarella kaas met het amandelmeel en de roomkaas al een beetje door elkaar heen.
    Kom met bagel beslag
  • Zet dit beslag 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Haal het beslag uit de magnetron en roer even goed door.
  • Zet het voor de tweede keer, 30 seconden lang op de hoogste stand in de magnetron.
  • Klop ondertussen het ei los in een kommetje of beker.
  • Voeg nu de baksoda of bakpoeder, de psyllium en de helft van het ei aan de kom met het beslag toe. Maak in een mooi elastisch deeg. Als het deeg te droog is meer ei toevoegen. Als het deeg te plakkerig is, een beetje extra psyllium toevoegen en de volgende keer minder ei toevoegen. Verdeel het deeg in 1 grote bal per persoon voor een grote bagel of 2 kleine balletjes per persoon voor kleine bagels. Maak het bolletje deeg in een worstje.
    Houten snijplank met deeg
  • Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Vorm het worstje in een bagel-vorm. Zorg dat het gat in het midden vrij groot is, want het beslag gaat een beetje uitlopen. Bestrijk de bagels met losgeklopt ei, zowel aan de bovenkant als zijkanten.
  • Strooi sesamzaad en/of maanzaad over de bagels heen.
    Houten snijplank met bagels met sesamzaad
  • Leg de bagels op het vel bakpapier op de bakplaat. Leg ze niet te dicht op elkaar.
    Bagels op bakpapier in de oven
  • Bak de bagels 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bagels uit de oven als ze goudbruin zijn.
  • Halveer de bagel en smeer een laag roomkaas op de onderste helft van de bagel.
    Bagel met laagje roomkaas
  • Was de tomaat, dep droog en snij in plakken. Was de paprika, dep droog en snij in reepjes.
    Houten snijplank met plakjes tomaat en reepjes paprika
  • Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en dep dan droog. Leg een aantal blaadjes spinazie op de bagel met roomkaas. Leg een paar plakjes tomaat op de bagel en maak eventueel op smaak met peper en zout. Leg de reepjes paprika ook op de bagel.
    Houten snijplank met bagel met groenten
  • Doe de bovenkant op de bagel.