Ga terug
+ servings
Zwarte schaal met gegrilde asperges en twee gepocheerde eieren

Gegrilde asperges met gepocheerde eieren

1 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram groene asperges
  • 2 eieren
  • 0.5 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout (naar smaak)

Voedingswaardes

Calorieën: 415kcal
,
Eiwitten: 15g
,
Bruto koolhydraten: 8g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 37g
,
Macro vetten: 78%
,
Macro koolhydraten: 8%
,
Macro eiwitten: 14%

Instructies

  • Haal de onderste 1-2 cm van de asperges af.
  • Zet de asperges in een kom met koud water.
    Beker met asperges
  • Breng een ruime pan met water aan de kook. Zodra het water kookt, de azijn toevoegen en doorroeren. Nu het vuur iets lager zetten, maar het water moet wel zachtjes blijven koken (borrelen).
    Pan met kokend water en azijn
  • Verhit een grillpan op hoog vuur. Haal de asperges uit het water en dep droog.
  • Doe wat olijfolie in een kopje en smeer de asperges in met de olijfolie.
    Kwast met olijfolie om asperges mee in te smeren
  • Leg de asperges in de hete grillpan en laat een minuut of 5 grillen als je dunne asperges hebt (anders een paar minuten langer), keer ze halverwege een keer om en besmeer eventueel met meer olijfolie.
    Asperges in grillpan
  • Zodra de asperges gegrild zijn haal je ze uit de pan.
  • Breek de eieren 1 voor 1 voorzichtig in een grote soeplepel in een kom.
    Kom met soeplepel met daarin een ei
  • Laat het ei heel voorzichtig in de pan met water glijden en laat het dan zachtjes koken. Herhaal met het tweede ei.
    ei pocheren
  • Voor een ei dat nog zacht van binnen is kook je het 4 minuten en anders 6 minuten.
  • Maak een bedje van asperges en leg hier de gepocheerde eieren bovenop. Maak op smaak met peper en zout.
    Zwarte schaal met gegrilde asperges en twee gepocheerde eieren