Ga terug
+ servings
Wit bord met gegrilde asperges, gegrild tartaartje en gepocheerd ei

Gegrilde asperges met tartaar en een gepocheerd ei

1 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram groene asperges
  • 1 ei
  • 0.5 eetlepel azijn
  • 1 tartaartje
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout (naar smaak)

Voedingswaardes

Calorieën: 653kcal
,
Eiwitten: 30g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 57g
,
Macro vetten: 78%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 18%

Instructies

  • Haal de tartaar uit de koelkast.
  • Haal de onderste 1-2 cm van de asperges af.
  • Zet de asperges in een kom met koud water.
    Beker met asperges
  • Breng een ruime pan met water aan de kook. Zodra het water kookt, de azijn toevoegen en doorroeren. Nu het vuur iets lager zetten, maar het water moet wel zachtjes blijven koken (borrelen).
    Pan met kokend water en azijn
  • Verhit een grillpan op hoog vuur. Haal de asperges uit het water en dep droog.
  • Doe wat olijfolie in een kopje en smeer de asperges in met de olijfolie.
    Kwast met olijfolie om asperges mee in te smeren
  • Leg de asperges in de hete grillpan en laat een minuut of 5 grillen als je dunne asperges hebt (anders een paar minuten langer), keer ze halverwege een keer om.
    Asperges in grillpan
  • Zodra de asperges gegrild zijn haal je ze uit de pan en doe je de rest van de olijfolie in de pan.
  • Zodra de olie heet is (dat gaat heel snel), leg je het tartaartje in de pan. Laat het tartaartje 2 minuten bakken op hoog vuur.
    Tartaar in grillpan
  • Verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrijk de hete grillpan met een kwastje met extra vierge olijfolie.
  • Keer het tartaartje voorzichtig om, voeg zo nodig nog wat extra olijfolie toe. Laat de andere kant ook 2 minuten bakken. Zet het vuur dan uit.
    Tartaartje met mooie bruine strepen in grillpan
  • Breek het ei voorzichtig in een grote soeplepel in een kom.
    Kom met soeplepel met daarin een ei
  • Laat het ei heel voorzichtig in de pan met water glijden en laat het dan zachtjes koken.
    ei pocheren
  • Voor een ei dat nog zacht van binnen is kook je het 4 minuten en anders 6 minuten.
  • Maak een bedje van asperges om het tartaartje op te leggen. Dus snij de asperges allemaal op lengte zodat her tartaartje er precies op past. De rest van de asperges gebruik je om te garneren. Leg het tartaartje op de asperges met het gepocheerde ei er bovenop. Maak op smaak met peper en zout.
    Wit bord met gegrilde asperges, gegrild tartaartje en gepocheerd ei