Ga terug
+ servings
Zwart bord met tartaartje met daarop een gepocheerd ei

Tartaar met een gepocheerd ei

1 personen
5 minuten
5 minuten

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 0.5 eetlepel azijn
  • 1 tartaartje
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • peper en zout (naar smaak)

Voedingswaardes

Calorieën: 375kcal
,
Eiwitten: 26g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 29g
,
Macro vetten: 71%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 28%

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook. Zodra het water kookt, de azijn toevoegen en doorroeren. Nu het vuur iets lager zetten, maar het water moet wel zachtjes blijven koken (borrelen).
    Pan met kokend water en azijn
  • Verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrijk de hete grillpan met een kwastje met extra vierge olijfolie.
  • Zodra de olie heet is (dat gaat heel snel), leg je het tartaartje in de pan. Laat het tartaartje 2 minuten bakken op hoog vuur.
    Tartaar in grillpan
  • Keer het tartaartje voorzichtig om, voeg zo nodig nog wat extra olijfolie toe. Laat de andere kant ook 2 minuten bakken. Zet het vuur dan uit.
    Tartaartje met mooie bruine strepen in grillpan
  • Breek het ei voorzichtig in een grote soeplepel in een kom.
    Kom met soeplepel met daarin een ei
  • Laat het ei heel voorzichtig in de pan met water glijden en laat het dan zachtjes koken.
    ei pocheren
  • Voor een ei dat nog zacht van binnen is kook je het 4 minuten en anders 6 minuten.
  • Leg het tartaartje op een bord met het gepocheerde ei er bovenop. Maak op smaak met peper en zout.
    Zwart bord met tartaartje met daarop een gepocheerd ei