Ga terug
+ servings
Bord met een vegetarische keto burger

Halloumi-courgette burgers

2 personen
30 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 250 gram halloumi
  • 1 bosuitje
  • 10 gram munt
  • 1 citroen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels psylliumvezels
  • 2 eetlepels lijnzaadmeel
  • 30 gram jonge kaas
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 813kcal
,
Eiwitten: 40g
,
Bruto koolhydraten: 19g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 65g
,
Macro vetten: 71%
,
Macro koolhydraten: 9%
,
Macro eiwitten: 19%

Instructies

  • Halveer de courgette in de lengte en strooi wat zout over de courgette. Hierdoor komt het vocht naar boven. Laat 10-20 minuten staan.
    Houten snijplank met halve courgettes met zout erover
  • Rasp de halloumi en doe in een kom.
  • Maak het bosuitje schoon en snij in ringetjes.
    Houten snijplank met in ringetjes gesneden bosui
  • Haal de muntblaadjes van de takjes af en hak of snij in stukjes. De takjes weggooien.
    Houten snijplank met fijngehakte munt
  • Gebruik een zesteur of een rasp om de citroen te zesten.
  • Dep de courgette droog met wat keukenpapier.
    Courgette met vocht naarboven getrokken door het zouten
  • Rasp de courgette.
  • Doe alle ingrediënten (behalve psyllium, lijnzaadmeel en olijfolie) in de kom. Meng door elkaar heen.
  • Duw het burgerbeslag nu tegen de zijkanten van een zeef zodat je zoveel mogelijk vocht eruit kan laten gaan.
    Halloumi-courgette beslag in een metalen zeef
  • Voeg nu de psyllium en het lijnzaadmeel toe en laat 5 minuten staan zodat het beslag steviger wordt. Je kan het ook in een theedoek doen en die dan stevig uit wringen zodat het vocht in de theedoek trekt.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers 5 minuten op matig-hoog vuur.
    Vegetarische burgers in koekenpan
  • Zet het vuur nu lager en leg een paar plakjes jonge kaas bovenop de burger. Laat nog een minuut of 3 bakken. Deze burgers zijn niet enorm stevig en je kan ze daarom niet heel goed omkeren. Daarom bak je ze eerst op matig-hoog en dan op matig vuur.
    Vegetarische burger met gesmolten kaas