Ga terug
+ servings
Denby bord met Palak Paneer

Palak Paneer

2 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram spinazie
  • 350 gram paneer
  • 2 theelepels garam masala
  • 2 theelepels komijnzaadjes
  • 0.5 theelepel kurkuma
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 chili peper
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 825kcal
,
Eiwitten: 47g
,
Bruto koolhydraten: 15g
,
Netto koolhydraten: 8g
,
Vetten: 66g
,
Macro vetten: 71%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 22%

Instructies

  • Was de spinazie en laat in een vergiet goed uitlekken.
    Spinazie in een vergiet
  • Maak het teentje knoflook schoon en snij het in kleine stukjes.
    Houten snijplank met fijngesneden knoflook
  • Maak de gember schoon en snij in kleine stukjes.
  • Afhankelijk van hoe heet je je gerecht wilt, haal je de zaadlijsten en zaadjes uit je chili peper en snij je het in ringetjes.
    Houten snijplank met chili peper met zaadjes
  • Snij de paneer in niet te kleine blokjes.
    Plastic bakje met blokjes paneer
  • Als je zelfgemaakte of Jonnie Boer garam masala gebruikt, roer het dan even door.
    Jonnie Boer garam masala
  • Verhit een wok (of braadpan) op matig-hoog vuur. Zodra de pan heet is, voeg je de komijnzaadjes en de garam masala toe. Verhit dit een paar minuten terwijl je het doorroert om verbranden te voorkomen.
    Hete wok met komijnzaadjes en garam masala zonder olie
  • Voeg nu de helft van de olijfolie toe en zet het vuur op hoog.
  • Zodra de olie heet is, voeg je de knoflook, gember en chili peper toe. Laat een aantal minuten op matig-hoog vuur garen.
    Hete wok met knoflook, gember en chili
  • Voeg nu de blokjes paneer toe en laat zo'n 3 minuten mee garen op matig-hoog vuur. Roer even door.
  • Nu de kurkuma toevoegen en opnieuw even doorscheppen.
    Halloumi met kurkuma in de wok
  • Zet het vuur voor de wok nu lager, zodat je tijd hebt om de spinazie te maken.
    Wok met goudgele halloumi
  • Verhit in een ruime kookpan de rest van de olijfolie op hoog vuur.
    Olijfolie in een grote kookpan voor de spinazie
  • Zodra de olie heet is voeg je de uitgelekte spinazie toe en roerbak je de spinazie totdat het iets geslonken is. Dit gaat heel snel.
  • Leg op elk bord een laag spinazie en leg daar bovenop de gebakken paneer.
    Denby bord met Palak Paneer