Ga terug
+ servings
Zwarte schaal met plakken gemarineerd en heel mals staartstuk

Gemarineerd staartstuk

4 personen
1 dag
1 uur

Ingrediënten

  • 1,5 kilo kalfspicanha
  • 150 ml rode wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • takjes tijm
  • 1 rode ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1-2 takjes platte peterselie
  • peper en zout
  • 75 gram roomboter

Voedingswaardes

Calorieën: 802kcal
,
Eiwitten: 87g
,
Bruto koolhydraten: 5g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 45g
,
Macro vetten: 52%
,
Macro koolhydraten: 3%
,
Macro eiwitten: 45%

Instructies

Marineren

  • Maak de ui schoon en snij in ringen. Maak de knoflook schoon en hou de teentjes knoflook heel.
    Groene snijplank met rode ui en teentjes knoflook
  • Kies een bak of schaal waar het staartstuk precies in past. Giet hier de wijn in en voeg de ui en knoflookteentjes, de takjes tijm, laurierblaadjes, een in vier stukken gesneden stengel bleekselderij toe. Voeg ook een takje platte peterselie toe.
    Bak met marinade voor staartstuk
  • Leg het vlees in de marinade. Zet 24 uur in de koelkast om te marineren, keer het vlees zo nu en dan om.
    Kalfspicanha in een plastic bak met marinade
  • Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Snij met een scherp mes een ruitjespatroon in de vetrand. Snij alleen in het vet dus niet in het vlees zelf. Wrijf het vlees in met peper en zout.
    Houten snijplank

Vlees garen

  • Verwarm de oven voor op 90° Celsius.
  • Smelt de boter in een braadpan.
    Braadpan met gesmolten roomboter
  • Zeef de marinade boven een kom. De kruiden gebruik je niet meer, maar de wijn voeg je later aan het vlees toe.
    Zeef met groenten en kruiden van de marinade
  • Bruin het vlees eerst met de vetrand naar beneden. Keer na een aantal minuten en bruin de andere kant. Voeg nu de wijn van de marinade toe.
  • Zet de pan nu in de voorverwarmde oven met de vleesthermometer in het staartstuk. Gaar het vlees totdat het een kerntemperatuur van 48° Celsius voor vrij rood vlees of 50° Celsius voor rosé vlees bereikt heeft.
  • Haal het vlees uit de oven en pak in met aluminiumfolie. Laat 20-30 minuten rusten voor je het in dunne plakken snijdt.
    Zwarte schaal met plakken gemarineerd en heel mals staartstuk