Haal de biefstuk een uur van te voren uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen.
Maak de champignons met een champignonborsteltje of een stukje keukenpapier schoon en snij ze in plakjes.
Maak de teentjes knoflook schoon en snij in dunne plakjes.
Snij de biefstuk in niet te dunne reepjes of plakjes. Als je de biefstuk te dun snijdt, gaart het te snel en dat is minder lekker.
Verhit de helft van de roomboter in een braadpan op matig hoog vuur.
Bruin de biefstuk kort op hoog vuur aan alle kanten. Je wilt de biefstuk zo kort mogelijk bakken.
Schenk zodra de biefstuk aangebraden is de Armagnac over de biefstuk en steek de Armagnac aan met een gasaansteker. Je ziet nu wat kleine blauwe vlammetjes in de pan.
Zodra de vlammetjes gedoofd zijn leg je de biefstuk reepjes op een (warm - even met heel heet water afspoelen en afdrogen) bord en dek je ze af met aluminiumfolie.
Schenk de jus in een beker en hou apart om straks aan de champignons toe te voegen.
Doe de rest van de roomboter in de nu lege braadpan.
Voeg de plakjes champignons en knoflook toe en zet het vuur op matig-hoog.
Schep af en toe even om en voeg dan de paprikapoeder toe. Voeg ook scheutjes van de jus toe, totdat je een saus krijgt.
Voeg de mascarpone toe aan de braadpan met champignons.
Roer de mascarpone door de champignons heen, totdat je een gladde saus hebt.
Haal de pan met saus van het vuur en voeg de biefstuk toe.