Ga terug
+ servings
Schaal met Nederlandse kaas salade

Nederlandse Kaas salade

2 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram pittige (boeren) kaas (bijvoorbeeld Windkracht 10)
  • 1 struikje Little Gem
  • 100 gram radijsjes
  • 150 gram komkommer
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel verse daslook (of 1 bosuitje met ⅛ theelepel knoflookpoeder)
  • peper en zout (naar smaak)

Voedingswaardes

Calorieën: 520kcal
,
Eiwitten: 26g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 44g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 5%
,
Macro eiwitten: 20%

Instructies

  • Snij de kaas in blokjes.
  • Maak de sla schoon en snij in stukjes.
    Snij de sla in stukjes
  • Maak de radijsjes schoon en deel elk radijsje door vieren.
  • Was de komkommer, dep droog en snij in blokjes.
    Houten snijplank met stukjes komkommer
  • Was de daslook en dep voorzichtig droog. Snij in stukjes.
  • Doe alles in een kom en meng de mayonaise er door heen. Maak op smaak met verse in stukjes gesneden daslook, peper en zout.
    Kaassalade in een kom met mayonaise