Ga terug
+ servings
Serveer met extra olijfolie en chili poeder

Baba ganoush

4 personen
5 minuten
5 minuten

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ¼ theelepel zout
  • 1 eetlepel tahini
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie (Taggiasche of een andere mildere extra vierge olijfolie)
  • 1 eetlepel citroensap

Om te garneren

  • theelepel chili poeder
  • eetlepel extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 163kcal
,
Eiwitten: 2g
,
Bruto koolhydraten: 8g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 15g
,
Macro vetten: 77%
,
Macro koolhydraten: 18%
,
Macro eiwitten: 5%

Instructies

  • Was de aubergine en pak hem in in magnetron folie. Leg hem 2-3 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Hij is klaar als hij zacht is en makkelijk in te drukken is.
    Aubergine in magnetronfolie wikkelen
  • Laat de aubergine even afkoelen. Pel de knoflook en snij in kleine stukjes.
  • Snij het groene steeltje van de aubergine af en snij de aubergine in blokjes.
    Snij de aubergine in blokjes
  • Doe de aubergine blokjes in de kleine kom van een keukenmachine of staafblender.
    Doe de aubergine blokjes in de kleine kom van een keukenmachine
  • Voeg de knoflook, zout en gemalen komijn aan de kom toe en blend tot een puree. Pers de citroen uit. Voeg tijdens het pureren kleine beetjes olijfolie en citroensap toe.
  • Serveer met wat olijfolie en de chili poeder erover heen gestrooid.
    Serveer met extra olijfolie en chili poeder