Ga terug
+ servings
Serveerschaal met keto stroganoff

Keto stroganoff

2 personen
10 minuten
20 minuten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 rode ui
  • 200 gram champignons
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels gedroogde tijm
  • 100 gram Castello Creamy Blue
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 1088kcal
,
Eiwitten: 53g
,
Bruto koolhydraten: 11g
,
Netto koolhydraten: 8g
,
Vetten: 92g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 20%

Instructies

  • Pel de ui en snij in kleine stukjes.
    Groene snijplank met stukjes rode ui
  • Borstel de champignons af of verwijder aarde met een stukje keukenpapier. Snij de champignons in plakjes.
    Snijplank met in plakjes gesneden champignons
  • Verwarm de olijfolie in een braadpan op hoog vuur. Zodra de olie heet is de ui toevoegen en het vuur op matig zetten. Laat de ui in 5-10 minuten zacht worden en roer af en toe even door. Leg de deksel half op de pan.
  • Voeg de champignons aan de braadpan toe en draai het vuur naar matig-hoog.
  • Strooi de tijm over de champignons en roer alles even door elkaar heen.
    Tijm over champignons uitgestrooid
  • Voeg nu het gehakt aan de braadpan toe en roer door de champignons heen.
  • Laat het gehakt in 10 minuten bruinen op matig-hoog vuur. Als het gehakt veel vocht bevat hou je het vuur hoger en moet je regelmatig doorroeren, als het gehakt weinig vocht bevat kan je het vuur wat lager zetten met de deksel half op de pan.
    Gebruind gehakt met champignons in braadpan
  • Snij de blauwe kaas in blokjes en voeg aan de braadpan toe. Roer door elkaar heen. De kaas moet een beetje gaan smelten.
    Stukjes kaas met gehakt in braadpan
  • Maak op smaak met peper en zout. Serveer eventueel met courgette spaghetti of bloemkool rijst.