Ga terug
+ servings
Kom met meiknol puree

Meiknol puree

4 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram meiknollen
  • 200 gram mascarpone
  • snufje zout

Voedingswaardes

Calorieën: 260kcal
,
Eiwitten: 5g
,
Bruto koolhydraten: 9g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 23g
,
Macro vetten: 79%
,
Macro koolhydraten: 14%
,
Macro eiwitten: 8%

Instructies

  • Snij de top en de bodem van de meiknol af en schil de meiknollen met een dunschiller.
    Snijplank met geschilde meiknollen
  • Snij de geschilde meiknollen in plakken van ongeveer 1 cm dik en snij de plakken dan in blokjes.
    Snijplank met in blokjes gesneden meiknol
  • Doe de blokjes meiknol in een kookpan en voeg water en een snufje zout toe zodat ze net onder staan. Doe de deksel op de pan en kook in 10 minuten bijtgaar (je moet er met een vork in kunnen prikken).
    Pan met blokjes meiknol en een laagje
  • Giet de gare meiknol af. Pureer de bijtgare meiknol met een handblender.
  • Voeg de mascarpone toe en meng goed door elkaar heen.
    Meiknolpuree met mascarpone