Ga terug
+ servings
Wit bord met drie keto pasteitjes gevuld met champignonragout

Keto pasteitjes met champignonragout

4 personen
5 minuten
15 minuten

Ingrediënten

Pasteitjes

  • 2 eieren
  • 1 theelepel roomboter
  • snufje zout

Champignonragout

  • 50 gram champignons
  • ½ theelepel tijmblaadjes
  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels mascarpone
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 134kcal
,
Eiwitten: 4g
,
Bruto koolhydraten: 3g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 12g
,
Macro vetten: 79%
,
Macro koolhydraten: 9%
,
Macro eiwitten: 12%

Instructies

Pasteitjes

  • Splits de eieren. Het eigeel kan je bewaren om de volgende dag door roerei of omelet heen te doen of om mayonaise mee te maken.
    Groene kom met eiwit
  • Kies de eiwitten stijf met een elektrische mixer, eerst op een lage stand en dan op een steeds hogere stand.
    Eiwitten met een elektrische mixer stijfkloppen
  • Zodra de eiwitten stijf zijn stoppen met kloppen.
    De eiwitten moeten stijf genoeg zijn om pieken mee te kunnen maken.
  • Vet de kookringen in met wat boter of olijfolie en zet ze op een vel bakpapier op een bakplaat.
    Ingevette bakring
  • Verdeel de stijfgeklopte eiwitten over de kookringen en maak in het midden een kuiltje.
    Kookring gevuld met stijfgeklopt eiwit
  • Bak de eiwitten in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
    Kookring met gegaard eiwit
  • Haal de eiwitten heel voorzichtig met een mes uit de kookring.
    pasteitje

Champignonragout

  • Maak het teentje knoflook schoon door met een groot plat mes het teentje plat te drukken en dan het vliesje eraf te halen. Snij of hak de knoflook in kleine stukjes.
    knoflook in kleine stukjes snijden
  • Haal de buitenkant van de ui en snij of hak de ui in kleine stukjes.
    Rode ui schoonmaken en in stukjes snijden
  • Borstel de champignons schoon of maak ze schoon met een stukje keukenpapier. Snij de champignons dan in plakjes en/of stukjes.
    Groene snijplank met plakjes champignons
  • Smelt de roomboter in een steelpannetje op medium laag vuur (je wilt dat de boter niet bruin wordt). Voeg de ui en knoflook toe en laat zachtjes 5 minuten garen.
    Kookpannetje met boter, ui en knoflook
  • Voeg dan de champignons en tijm toe en laat dit op zacht vuur in 5 minuten garen.
    Steelpannetje met stukjes champignon en tijm
  • Voeg nu de mascarpone toe en laat op medium vuur smelten. Roer door elkaar heen en maak op smaak met peper en zout. Vul de pasteibakjes met de champignonragout.
    mascarpone aan de champignons toevoegen