Ga terug
+ servings

Spare ribs in zoet-zure saus

4 personen
15 minuten
1 uur 15 minuten

Ingrediënten

  • 1000 gram krabbetjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse geraspte gember
  • 1 rode chili peper
  • 100 ml Kikkoman soja saus
  • 100 ml azijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel grof gemalen peper
  • 60 ml extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 858kcal
,
Eiwitten: 42g
,
Bruto koolhydraten: 3g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 74g
,
Macro vetten: 79%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 20%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
  • Wrijf de krabbetjes met peper, zout en olijfolie in.
    Wrijf het vlees met peper, zout en olijfolie in
  • Rasp de gember.
    rasp de verse gember
  • Pel de knoflook en rasp de knoflook.
  • Snij een chili peper doormidden en haal de zaadjes eruit. Snij in kleine stukjes. Doe de gember, knoflook en chili peper in een steelpannetje.
  • Voeg de soja saus en azijn aan het steelpannetje toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten op laag vuur koken.
  • Doe de krabbetjes in een ovenschaal en giet de saus er over heen.
  • Dek de krabbetjes af met aluminium folie en zet in de voorverwarmde oven.
  • Laat de krabbetjes in 75 minuten gaar bakken. Giet af en toe wat van de saus over de krabbetjes. Haal na 60 minuten het aluminiumfolie van de krabbetjes af en laat dan nog 15 minuten bakken totdat het vlees van het bot valt.