Ga terug
+ servings
frittata met artisjokken

Frittata met artisjokken

1 persoon
5 minuten
25 minuten

Ingrediënten

  • 120 gram artisjokharten (uitgelekt, ½ blik)
  • 3 eieren
  • 50 gram Parrano
  • 50 gram mozzarella (uitgelekt, ½ zakje)
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel gemalen peper
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 833kcal
,
Eiwitten: 44g
,
Bruto koolhydraten: 10g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 68g
,
Macro vetten: 74%
,
Macro koolhydraten: 5%
,
Macro eiwitten: 21%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190° Celsius.
  • Vet een ovenschaaltje in met een beetje olijfolie.
  • Laat de artisjokharten uitlekken en snij in een paar plakken.
    stukken artisjokhart in vergiet
  • Laat de mozzarella uitlekken en snij in plakken.
    mozzarella in plakken snijden
  • Klop de eieren goed los in een kom en voeg dan de rest van de olijfolie, peper en zout toe en meng er doorheen.
    eieren loskloppen
  • Rasp de Parmezaanse kaas en voeg de helft aan het eierbeslag toe.
  • Leg wat plakken artisjok en mozzarella op de bodem van je ovenschaaltje.
    leg wat mozzarella en artisjokken op de bodem van de ingevette schaal
  • Giet het eierbeslag in het ovenschaaltje.
    Giet het eierbeslag in het ovenschaaltje
  • Voeg de rest van de artisjokken en mozzarella toe.
  • Strooi de rest van de Parmezaanse kaas er overheen. Bak in 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
    Strooi de rest van de Parmezaanse kaas er overheen.
  • Als je een metalen saté prikker in de frittata duwt, moet hij er mooi schoon uitkomen (er mag geen beslag meer aan kleven).
    Check met een saté prikker of de frittata gaar is