Los de citroenzuur op in een halfvol glas koud water.
Volg de instructies voor het stremsel. Als je een tabletje gebruikt moet je de juiste hoeveelheid in een halfvol glas koud water oplossen.
Verwarm de melk op matig vuur tot 32° Celsius. Dit gaat vrij snel, dus haal de melk van het vuur zodra het 28° bereikt. Hou de hele tijd de probe van je thermometer in de melk. Voeg nu het citroenzuur opgelost in het water aan de melk toe en roer even door.
Voeg nu langzaam het stremsel toe. Roer rustig door en zet de pan weer op matig vuur. Verwarm de melk tot 40° Celsius. De melk gaat nu stremmen en wordt dikker. Haal de pan nu van het vuur.
Doe een stuk kaasdoek of een linnen theedoek in een vergiet en zet je vergiet op een grote kom of pan. Schep de wrongel in de vergiet met kaasdoek.
Doe de uitgelekte wrongel nu in een magnetronschaal.
Zet 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Er komt nu weer vloeistof vrij, giet dit voorzichtig af.
Vouw de wrongel een aantal keer met een lepel en giet de vloeistof af. Zet nu 30 seconden in de magnetron op de hoogste stand.
De mozzarella is nu heel elastisch en je kan het kneden.
Je kan de mozzarella nu kneden en in slierten uittrekken. Voeg nu het zout toe en kneed even door.
Vorm het in een mooie ronde bal. Bewaar in de koelkast. Van 2 liter melk kan je 250 gram (uitlekgewicht) mozzarella maken.