Verwarm de oven voor op 170° Celsius voor een hete lucht oven en anders op 190° Celsius.
Bekleed een bakvorm zowel op de bodem als de zijkanten met bakpapier. Leg nu zowel op de zijkanten als de bodem plakjes ontbijtspek. Overlap ze zo nodig.
Maak de ui en knoflook schoon en snij in heel kleine stukjes. Doe het zelfde met de bleekselderij. Doe de olijfolie in een koekenpan en zodra de olie heet is, de ui en knoflook toevoegen. Laat 5 minuten op laag-matig vuur zachtjes bakken.
Voeg zodra de ui wat glazig is, de fijngesneden selderij stengel toe (loof van selderij kan ook fijn gesneden en gebruikt worden). Laat nog een paar minuten meebakken op matig vuur en neem dan van het vuur af.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Meng het gehakt, de gebakken ui/knoflook/selderij, tomatenpuree, geraspte Parmezaanse kaas, peper, zout, oregano en een los geklopt ei vlot door elkaar heen (niet meer mengen dan nodig is).
Duw de gehaktvulling losjes in de bakvorm.
Bedek met de rest van het ontbijtspek.
Bak in 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Leg na 15-30 minuten eventueel een stuk aluminium folie op de bovenkant als het spek te donker wordt.
Haal uit de bakvorm en strooi nog wat oregano er overheen. Laat je gehaktbrood 10-15 minuten staan voor dat je het gaat aansnijden, anders is het te droog!