Ga terug
+ servings
Roerei met gesmolten kaas

Roerei met gesmolten kaas

1 persoon
2 minuten
3 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel water
  • 0.5 eetlepel roomboter
  • 50 gram jonge kaas
  • snufje zout
  • ¼ theelepel bieslook (optioneel, om te garneren)

Voedingswaardes

Calorieën: 308kcal
,
Eiwitten: 24g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 23g
,
Macro vetten: 67%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 31%

Instructies

  • Rasp de kaas.
    Rasp de kaas
  • Breek de eieren los in een kom en voeg water en een snufje zout toe.
    voeg water en een snufje zout aan de eieren toe
  • Klop de eieren goed los.
  • Voeg de geraspte kaas aan de losgeklopte eieren toe.
    Voeg de geraspte kaas aan de losgeklopte eieren toe
  • Smelt de boter in een koekenpan op matig-hoog vuur. De boter mag niet bruin worden, dus zet het vuur eventueel lager.
    Smelt de boter in een koekenpan
  • Voeg het beslag aan de pan toe en ga meteen roeren. Je wilt je eierbeslag continu in beweging houden.
  • Haal de pan terwijl het beslag nog vochtig is van het vuur af. Je roerei blijft nog even doorkoken terwijl de pan al van het vuur af is.
    Terwijl het beslag nog vochtig is de pan van het vuur halen
  • Doe het roerei op een bord en knip er eventueel een beetje bieslook over heen. Direct serveren.
    Roerei met gesmolten kaas