Ga terug
+ servings
Gebakken eieren met tomaat en champignons

Gebakken eieren met tomaat en champignons

1 persoon
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram champignons
  • 1 tomaat
  • 3 eieren
  • 1 blaadje salie
  • 30 gram roomboter

Voedingswaardes

Calorieën: 438kcal
,
Eiwitten: 19g
,
Bruto koolhydraten: 8g
,
Netto koolhydraten: 6g
,
Vetten: 37g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 17%

Instructies

  • Borstel de champignons met een champignonborsteltje (of een keukenpapiertje) en snij ze in plakjes.
    Borstel de champignons met een champignonborsteltje en snij ze dan in plakjes
  • Smelt de helft van de boter in een koekenpan op matig vuur, zodat de boter niet bruin wordt.
    Boter smelten maar niet bruin laten worden
  • Voeg de champignons toe en laat ze zachtjes op matig vuur bakken. Knip het blaadjes salie over de champignons heen en laat de salie meebakken.
  • Was de tomaat, dep droog en snij in plakjes.
    snij de tomaat in plakjes
  • Schuif de champignons op één helft van de pan en leg de plakjes tomaat op de andere helft.
    Leg de plakjes tomaat in de pan met champignons
  • Keer de tomatenplakjes en de champignons voorzichtig om en strooi er wat peper en zout overheen terwijl het spek aan het bakken is.
    Keer de tomaat en champignons na een aantal minuten voorzichtig om
  • Smelt de rest van de boter in een andere pan. Breek de eieren in de pan en strooi peper en zout over de eidooiers. Zodra het eiwit stevig is zijn de eieren klaar.
    Heel keto: gebakken eieren
  • Leg de eieren op een bord en voeg de tomaat en champignons toe.
    gebakken eieren met tomaat en champignons