Maak de ui schoon en snij in heel kleine stukjes.
Maak de knoflook schoon en snij ook in heel kleine stukjes. Als je met het brede vlak van een groot mes even stevig op een teentje knoflook duwt, kan je de vliesjes er heel makkelijk afhalen.
Was de peterselie, dep droog en snij of knip in stukjes.
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan op matig-hoog vuur.
Voeg de peterselie, ui en knoflook toe aan de koekenpan en zet het vuur op matig.
Laat deze basis 5 minuten zachtjes bakken zodat de ui zacht en wat glazig wordt.
Haal de kalflever uit de koelkast en dep met wat keukenpapier aan beide kanten droog. Strooi aan één kant al zout en peper op de kalfslever (de andere kant kan je doen als het in de koekenpan ligt).
Duw de ui, knoflook en peterselie in de koekenpan allemaal naar één kant en leg de kalfslever met de gezouten kant naar beneden in de koekenpan.
Strooi nu wat peper en zout op de bovenkant van de kalfslever. Zet het vuur naar matig-hoog en bruin de kalfslever aan beide kanten.
Voeg nu kokend water en azijn toe (eventueel kan de azijn door witte wijn vervangen worden) en zet het vuur lager naar matig. Laat 5 minuten garen en draai het vlees tussendoor een keertje om.
Rasp de Parmezaanse kaas. Als je dit gerecht met een salade wilt serveren, kan je nu ook de salade maken.
Zodra de 5 minuten om zijn, strooi je Parmezaanse kaas op de bovenkant van de kalfslever en laat je het nog 1 minuut op iets hoger vuur bakken. Serveer de kalfslever met de knoflook, ui, peterselie en wat jus.